Radu Nichita
Ambasador al Vinului
Casa Moldova în Franța / The French connection
Să le vinzi francezilor un alt vin decât cel francez ori e un vis, ori o mare provocare! Care însă n-a fost imposibilă pentru Radu Nichita, un “visător” moldovean. De mai bine de 18 de ani este stabilit în Franța, la Nantes, orașul lui Jules Verne, un alt mare “visător”. Iar de un deceniu, îi convinge pe francezi că vinul moldovenesc e pe aceeași latitudine cu cel din Bordeaux. La propriu și figurat.
Casa Moldova SARL

L-am întâlnit la un târg de vinuri în Franța, prima întrebare a fost: “cum îi convingi pe francezi?” Răspunsul lui a fost de o simplețe dezarmantă: “le spun că e diferit!”

În 2009, a fondat compania franceză “Casa Moldova” care se ocupă de vânzarea vinurilor moldovenești în Franța. Are echipă, logistică și cel mai important — determinare și bun gust — două caracteristici indispensabile pentru succesul său. “Un succes colectiv”, insistă el.

“Nichita este un adevărat ambasador al vinului, acolo unde toți experții și specialiștii  “știu”, el este omul care “poate”, spune vinificatorul Oleg Boboc. Iar Laurent Saudeau, bucătar cu 2 stele Michelin, adaugă: “Nichita e un băiat surprinzător de simplu și supărător de complex, exact ca vinul său!”.

De altfel, “Casa Moldova” face și caritate în Franța, având sub tutelă o asociație de copii cu handicap.

“Casa Moldova”a adus pentru prima dată  în Moldova un bucătar șef ­ “Meilleur Ouvrier de France”, dar și numeroase grupuri de turiști francezi din domeniul turismului enogastronomic. Pe de altă parte,  în Franța se organizează în fiecare an “Săptămâna Moldovei”, societatea lui Radu Nichita fiind o adevărată orchestră în acest sens.

“Moldovenul acesta, pe lângă faptul că este un profesionist, mai are și o calitate de excepție: sensul unei prietenii sincere și durabile”, încheie Yvon Garnier, l’Académie Culinaire de France,  Cavaler al Legiunii de Onoare.

4 alle antonio vivaldi,44800, Saint Herblain, France.
casa_moldova@yahoo.fr
+33663697221