Vasile Bumacov
Ambasador
Vin la răsărit
Actualmente, Ambasador al Republicii Moldova în Japonia și Coreea de Sud, iar tot timpul în suflet — ambasador al vinului moldovenesc.
Ambasador al Republicii Moldova în Japonia și Coreea de Sud

“La Tokyo a fost inaugurat un magazin specializat în vinuri moldovenești”

“O misiune de afaceri din Japonia, interesată de vinul Moldova. Este a patra din acest an”

“Ambasadorul a servit niponii cu vin moldovenesc”

“Degustare de vinuri moldovenești în țara Soarelui Răsare”

Sunt titluri de știri care apar pe portalurile moldovenești dacă dai la căutare pe Google cuvintele cheie “Vasile Bumacov + vinul moldovenesc”.

Actualmente, Ambasador al Republicii Moldova în Japonia și Coreea de Sud, iar tot timpul în suflet — ambasador al vinului moldovenesc. Fie că vorbim de acasă sau de străinătate. În țară, Vasile Bumacov a pus umărul la multe proiecte de succes în domeniul vinului, ca Wine of Moldova, delimitarea zonelor cu Indicație Geografică Protejată, etc. Iar când este peste hotare, Vasile Bumacov nu pierde nicio ocazie să promoveze vinul moldovenesc la expoziții, întrevederi oficiale, misiuni de afaceri, etc.

Un ambasador care face din vin cadou, motiv pentru a îmblânzi negocierile sau element de mândrie națională.

“Vinul nostru este mai mult decât o simplă băutură. E o liană între trecutul și viitorul nostru, un ambasador cultural al țării noastre, un produs național, care vorbește ca nimeni altul despre noi”, spune Vasile Bumacov, ambasador la propriu și figurat.